Feyenoorder kritisch op 'oncollegiale' De Zeeuw: Dat doe je toch niet?
Turkse spits wil met opmerking over Vermeer niets zeggen over Cillessen

Feyenoorder kritisch op 'oncollegiale' De Zeeuw: "Dat doe je toch niet?"

27-03-2015 07:31
8

Colin Kazim-Richards liet zich afgelopen week uit over de invulling van de keeperspositie bij het Nederlands elftal. In zijn ogen moet bondscoach Guus Hiddink Kenneth Vermeer de voorkeur geven boven Jasper Cillessen. Dat de Feyenoorder eerder dit seizoen een akkefietje had met de Ajax-goalie speelt daarbij geen rol, hij wil Cillessen bovendien niet diskwalificeren.

"Ik denk gewoon dat het tijd is voor Kenneth Vermeer, maar dat is mijn mening", zegt de 28-jarige voorhoedespeler in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ik oordeel daarmee niet over andere spelers, zoals dat ook hoort."

Kazim-Richards doelt daarmee op Demy de Zeeuw, die eerder deze week positief was over ploeggenoot Adnane Tighadouini. In die uitspraken nam hij ook Feyenoorder Bilal Basacikoglu mee. "Die Demy de Zeeuw van NAC doet het anders. Die roept zomaar over Bilal Basacikoglu dat als hij al voor Feyenoord kan spelen, een buitenspeler van NAC dat ook kan doen."

"Zo over een collega praten, dat doe je toch niet? Zo makkelijk om juist zo'n jong ventje er zo uit te pikken", aldus Kazim-Richards. De Zeeuw leek met zijn uitspraak weinig kwaads in de zin te hebben over de Feyenoorder, hij was vooral lovend over zijn ploeggenoot.