De Tien: memorabele momenten tijdens Nederland-Spanje

De Tien: memorabele momenten tijdens Nederland-Spanje

31-03-2015 10:10

Het Nederlands elftal oefent dinsdagavond in de Arena tegen Spanje. Beide ploegen troffen elkaar elf keer eerder, waaronder op het WK 2010 in Zuid-Afrika (finale) en het WK 2014 in Brazilië (groepsfase). Vandaag tien gedenkwaardige momenten uit die twee confrontaties. 

10. De onterechte penalty van Xabi Alonso (2014)
Op het WK in Brazilië kwam Spanje op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Xabi Alonso. Maar was het wel een penalty? Op de beelden is duidelijk te zien hoe Diego Costa de voet van Stefan de Vrij opzoekt en vervolgens naar de grond gaat.

9. De tweede kans van Robben (2010)
Het moment dat in de schaduw staat van dé kans. Arjen Robben kreeg in de WK-finale van 2010 namelijk nóg een enorme kans. Hij werd vastgehouden door Carles Puyol, die al geel op zak had, en had van ons best naar de grond kunnen gaan. De man die zo vaak valt, deed het juist nu niet en miste vervolgens ook de kans die nog volgde.



8. De ogen van Bruno Martins Indi (2014)
Diego Costa was zichtbaar geïrriteerd door het verdedigende werk van Bruno Martins Indi. De spits deelde een kopstoot uit en werd vermaand door Rizzoli. Het gezicht dat Martins Indi vervolgens trok ging de hele wereld over, getuige dit onderstaande filmpje.

7. De redding van Jasper Cillessen (2014)
We denken graag terug aan de 1-5 overwinning op Spanje, maar het had ook heel anders kunnen lopen. David Silva had vlak voor rust een goede kans om de Spanjaarden naar 2-0 te schieten. Jasper Cillessen pareerde de bal echter uitstekend (vanaf minuut 2:20).

6. De schoenen van Bruno Martins Indi (2014)
Bruno Martins Indi was niet gediend van de WK-schuimspray van Rizzoli. De scheidsrechter trok een lijn om de afstand van de Nederlandse 'muur' te bepalen, maar spoot per ongeluk over de schoenen van de verdediger.

5. De goal van Andrés Iniesta (2010)
Nog altijd willen we niet herinnerd worden aan de WK-finale van 2010. Dat is natuurlijk deels vanwege die desastreuze treffer van Andrés Iniesta, waardoor Spanje de wereldbeker won. (vanaf minuut 1:04)

4. De trap van Nigel de Jong (2010)
Als je het hebt over een kungfu trap, dan staat de trap van Nigel de Jong tegen Xabi Alonso hoog genoteerd. In de WK-finale van 2010 werkte De Jong de Spaanse middenvelder hard naar de grond. Wonder boven wonder ontving De Jong slechts een gele kaart voor deze trap.

3. De sprint van Arjen Robben (2014)
Arjen Robben was een van de uitblinkers in de groepswedstrijd tegen Spanje (1-5). Bij het laatste doelpunt sprintte Robben Sergio Ramos voorbij en liet hij Iker Casillas volledig kansloos. Een persoonlijke revanche voor die ene misser in de WK-finale van 2010.

2. De snoekduik van Robin van Persie (2014)
Met de term 'The Flying Dutchman' werd de snoepduik van Robin van Persie bestempeld. Op het WK in Brazilië gaf Daley Blind een geweldige assist, waarna Van Persie de bal prachtig over de hulpeloze Iker Casillas kopte. Magistraal!

1. De misser van Arjen Robben (2010)
Helaas staat dit moment op de eerste plaats, die cruciale misser van Arjen Robben. Als de kicksen van Iker Casillas iets kleiner waren geweest, dan waren wij waarschijnlijk wereldkampioen geworden.