Bazoer redt falende Ajacied en Winter door goal uit een prima vrije trap
1-1 tegen Noorwegen onder-19

28-03-2015 18:55
2

Riechedly Bazoer heeft zich van zijn beste kant laten zien. Hij maakte zaterdag een belangrijk doelpunt namens Oranje onder-19, dat tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen speelde (1-1). De Ajax-middenvelder scoorde een prima goal.

Bazoer was in het treffen met de Noren vlak voor tijd trefzeker. Hij schoot een vrije trap, tien minuten voor het einde van de wedstrijd, mooi achter de Noorse doelman en bezorgde Oranje onder-19 een punt.

Het elftal van coach Aron Winter had het namelijk geruime tijd erg lastig met de Scandinavische opponent. Via Morten Konradsen kwamen de Noren op voorprong. De aanvaller scoorde al na zeven minuten.

Terwijl Bazoer zijn kwaliteiten via de vrije trap kon etaleren, faalde een andere Ajacied vanaf elf meter. Damian van Bruggen miste namelijk een strafschop en was Bazoer dan ook extra dankbaar. Als Oranje onder-19 dinsdag van Zwitserland wint, gaat het naar het EK van 2015 in Griekenland.