Sterling blij met zijn vrijdag gemaakte doelpunt voor Engeland tegen Litouwen

Jonge Engelse talenten krijgen advies niet voor geld te kiezen: Waar zijn ze nu?
"Sterling is nog niet klaar voor een overstap naar Barcelona, Real Madrid of Manchester City"

Jonge Engelse talenten krijgen advies niet voor geld te kiezen: "Waar zijn ze nu?"

29-03-2015 07:58

Raheem Sterling is pas twintig jaar, maar bij Liverpool op dit moment een absolute basisspeler. De jonge Engelsman wordt steeds vaker in verband gebracht met clubs uit de absolute top van Europa. Een transfer is komende zomer niet uitgesloten. Al krijgt hij het advies om voorlopig bij Liverpool te blijven, de club die hem graag een nieuw contract wil geven.

"Raheem Sterling zou absoluut zijn handtekening moeten zetten onder het contract, hij zou moeten blijven", zegt voormalig Liverpool-ster John Barnes bij Alan Brazil Sports Breakfast. "Ik zou iedere jonge speler die net komt kijken adviseren om te blijven. Toon consequent een niveau over een periode van vier of vijf jaar voor je kiest voor een 'big move'. Dan word je ook beoordeeld als een grote aankoop."

Sterling is in verband gebracht met onder meer FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München en Manchester City. Volgens Barnes moet de jongeling een voorbeeld nemen aan talenten die eerder kozen voor een snelle stap omhoog. "Scott Sinclair en Jack Rodwell gingen naar Manchester City. Waar zijn ze nu? Sterling is nog niet klaar voor een overstap naar Barcelona, Real Madrid of Manchester City. Hij moet nog twee of drie jaar bij Liverpool blijven. Dan is het prima als hij het besluit neemt om verder te gaan."

Barnes wijst niet alleen naar Sterling, het advies om voor een langere periode een constant niveau te laten zien is ook voor Harry Kane. "Voor iedere jonge speler is het goed om voor een aantal jaar een bepaald niveau te tonen. Een speler die kiest voor een overstap vanwege het grote geld, neemt het risico dat het allemaal fout kan gaan."