Hiddink wordt 'PSV-bril' verweten door keuzes: Het is wel de beeldvorming
Bondscoach liet tegen Turkije vier spelers van Eredivisie-koploper spelen

Hiddink wordt 'PSV-bril' verweten door keuzes: "Het is wel de beeldvorming"

30-03-2015 13:09
21

Guus Hiddink kiest sinds zijn aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal opvallend vaak voor PSV'ers. Dat valt op bij De Telegraaf, dat vraagtekens zet bij die keuzes.

Hiddink riep ook voor de interlands tegen Turkije en Spanje weer zes spelers van de Eredivisie-koploper op. In de Arena mochten zaterdag vier PSV'ers (Wijnaldum, Depay, Narsingh en Willems) hun kunsten vertonen. Bovendien heeft basisklant Ibrahim Afellay een rijk verleden in Eindhoven. De ochtendkrant zag dat de keuzes van de bondscoach niet bijster voordelig uitvielen.

'De hele rechterkant tegen Turkije met Gregory van der Wiel, Georginio Wijnaldum en Afellay liep voor geen meter. Wijnaldum werd in de rust geslachtofferd en Luciano Narsingh kwam als rechtsbuiten en Afellay zakte een linie. Dat ging iets beter, alhoewel Narsingh ook in Oranje zijn vormcrisis bij PSV niet achter zich kon laten. Een assist in blessuretijd op een andere PSV-invaller (Jetro Willems) was onvoldoende', is de analyse.

'Met die twee invallers en het handhaven van Memphis Depay en Hiddinks oogappel Afellay laadt de bondscoach de verdenking op zich dat hij af en toe een PSV-bril draagt. Ongetwijfeld niet waar, maar het is wel de beeldvorming.'