'Van Gaal ziet in ervaren Braziliaan ideale versterking voor komend seizoen'
"Ik voel me op mijn gemak hier"

'Van Gaal ziet in ervaren Braziliaan ideale versterking voor komend seizoen'

30-03-2015 14:18
2

Manchester United is naarstig op zoek naar een centrale verdediger. De Engelse grootmacht hoopt zich aankomende zomer te versterken met Miranda, verdediger van Atletico Madrid. Dat meldt het Spaanse medium AS.

De interesse is niet nieuw, aangezien United hem aan het begin van het huidige seizoen ook al in wilde lijven. De Spanjaarden zijn niet bereid om hem zomaar te laten gaan. Naar verluidt wil de Spaanse nummer drie zo'n dertig miljoen euro voor hem ontvangen.

Mocht de dertigjarige Miranda daadwerkelijk vertrekken, dan kan trainer Diego Simeone het verlies intern oplossen. Jose Gimenez is bezig aan een sterk seizoen en wellicht zet dat aan om met Manchester United in gesprek te gaan over Miranda, wiens contract medio 2016 afloopt. Gimenez wordt overigens óók gelinkt aan United.

Of Miranda een vertrek uit Madrid ziet zitten is nog maar de vraag. "Ik voel me op mijn gemak hier", zegt de speler in kwestie tegen het FourFourTwo. "Mijn contract loopt na dit seizoen nog één jaar door. Ik moet nu gewoon denken aan voetbal en van mijn minuten bij Atlético Madrid genieten. Daarbij wil ik blijven vechten voor titels."

Miranda is niet de enige centrale verdediger die hoog op het verlanglijstje van Van Gaal staat. De naam van Mats Hummels, mandekker van Borussia Dortmund, wordt ook al een lange tijd in verband gebracht met United.