Machteloos AZ had trucje Feyenoord door: Ze lieten hem expres vrij
"We richten ons nu op de play-offs"

Machteloos AZ had trucje Feyenoord door: "Ze lieten hem expres vrij"

05-04-2015 17:30
3

Derrick Luckassen was zondagmiddag tegen Feyenoord de grote schlemiel bij AZ. De Alkmaarders kwamen al vroeg op achterstand door een eigen doelpunt van de verdediger en dat moment leidde de rest van de middag in (1-4). Verdediger Jeffrey Gouweleeuw beseft dat AZ zich nu moet gaan focussen op de play-offs.

"Iedereen had er iets heel anders van verwacht", zegt hij tegen AZ Radio. "We kwamen niet aan voetballen toe. Na dat moment van Luckassen werd het eigenlijk alleen maar zwaarder voor hem. Feyenoord liet hem expres vrij in de opbouw en daardoor kwamen wij niet aan voetballen toe. Hij was de enige die vrij stond, dus dan is het logisch dat de bal naar hem gespeeld wordt."

De achterhoede vertoonde zondagmiddag de nodige gaten, maar voorin wisten de mannen van Van den Brom ook geen potten te breken. "Maar de kansen die we kregen hadden we moeten maken. We kregen te weinig mogelijkheden. Dan wordt het lastig. We hebben wel vaker met grote cijfers verloren en ons vervolgens prima herpakt. Maar dit mag ons gewoon niet meer gebeuren. We richten ons nu op de play-offs."

AZ staat na 29 duels op de vierde plek, met zeven punten achterstand op nummer drie Feyenoord. Volgende week zaterdag gaat Gouweleeuw met AZ op bezoek bij zijn oude werkgever sc Heerenveen.