Vitesse doet zaken en heeft opvolger voor Pröpper en Vejinovic al binnen
Middenvelder werd al medisch gekeurd

Vitesse doet zaken en heeft opvolger voor Pröpper en Vejinovic al binnen

09-04-2015 16:35
1

Vitesse heeft de derde versterking voor volgend seizoen binnen. Sheran Yeini komt in de zomer over van Maccabi Tel Aviv, meldt de nummer vijf van de Eredivisie.

Yeini is een 28-jarige middenvelder, die al tien jaar in de hoofdmacht van Maccabi Tel Aviv speelt. Hij is ook aanvoerder van de club én veertienvoudig international. Yeini is woensdag al medisch is gekeurd door Vitesse en tekent voor vier jaar als de laatste formaliteiten zijn afgerond. Hoeveel geld de Arnhemmers overmaken naar Israël, wordt niet bekendgemaakt.

"De beslissing om aan het einde van het seizoen te vertrekken was een van de lastigste die ik in mijn leven heb moeten nemen", aldus Yeini, die ook in de verdediging uit de voeten kan, op de website van Maccabi. "De beslissing is niet gedreven door geld of het feit dat ik ongelukkig was. Ik droom al langer van een buitenlands avontuur. Ik wil de mensen bij de club bedanken voor haar medewerking, waaronder directeur Jordi Cruijff."

Yeini is in Arnhem de opvolger van Davy Pröpper en Marko Vejinovic, die beiden op weg zijn naar een nieuwe club. Pröpper is gewild bij PSV, terwijl buitenlandse clubs in de markt zijn voor Vejinovic. Vitesse neemt in de zomer sowieso afscheid van een aantal spelers. Yeini is na Milot Rashica en Maikel van der Werff de derde versterking van Vitesse voor volgend seizoen.