Heerenveen 'angstgegner' voor PSV: Benieuwd of dat morgen weer lukt
Ontevreden reserve terug in basis

Heerenveen 'angstgegner' voor PSV: "Benieuwd of dat morgen weer lukt"

17-04-2015 13:40

Er is al veel over gezegd en geschreven: sc Heerenveen wil zaterdag dolgraag het titelfeestje van PSV verstoren. Trainer Dwight Lodeweges blikt op de clubsite vooruit op het kampioensduel van zaterdag. "We willen onze huid zo duur mogelijk verkopen."

Het is niet dat Lodeweges de titel niet aan PSV gunt. "Ze worden ook wel kampioen, maar dat hoeft niet morgen", aldus de oefenmeester. "We trainen ons iedere dag ons het apezuur om beter te worden, we geven PSV echt niet vrij baan. Bovendien zijn we nog niet zeker van deelname aan de play-offs. We willen en moeten nog punten pakken."

In Heerenveen heeft men hoge verwachtingen van de koploper. "PSV is gedurende het seizoen aanvallender gaan spelen. Ze voelen zich sterk en zullen tegen ons niet op de omschakeling loeren, maar voor eigen publiek willen laten zien dat ze een waardig kampioen zijn." 

De Friezen gaan na drie zeges in de laatste vier onderlinge duels echter niet naar Brabant met als doel om te overleven. "We hebben het hele seizoen al de intentie om aan te vallen. De ene keer lukt dat wel, de andere keer wat minder. Ik ben benieuwd of we morgen in staat zijn PSV goed op te vangen en dan gebruik te maken van de ruimtes die er vallen."

Door de afwezigheid van Joost van Aken keert Kenneth Otigba terug in de basis. De verdediger sprak vorige week nog zijn onvrede uit over zijn reserverol, nadat Jerry St. Juste de voorkeur kreeg. Zaterdag vormen zij samen het centrale duo. Kristoffer Nordfeldt is waarschijnlijk wel op tijd fit om onder de lat plaats te nemen.

 

Joey van den Berg zei vorige week dat Heerenveen voor 10 kratten bier wel wilde verliezen van PSV. Dat lieten de fans zich geen twee keer vertellen! (via @JongMaarten)

Posted by Voetbalprimeur on Friday, April 17, 2015