Afscheidstournee bij Ajax: 'Een vreemd gevoel, ik ben een derde Nederlander'
"De druk is er wel af"

Afscheidstournee bij Ajax: 'Een vreemd gevoel, ik ben een derde Nederlander'

17-04-2015 15:36
3

Niklas Moisander is bezig aan zijn afscheidstournee bij Ajax en dat geeft een vreemd gevoel. De Finse verdediger stapt in de zomer transfervrij over naar Sampdoria.

Nu Moisander aan de vooravond van zijn laatste wedstrijden in Amsterdam staat, leeft hij naar eigen zeggen bewuster. "Een vreemd gevoel, ja", vertelt de aanvoerder aan AT5. "Ik heb hier twaalf jaar gewoond en ben toch voor een derde Nederlander geworden in die tijd."

Wedden

Meer odds

De laatste vier duels in dienst van Ajax zijn niet de meest spannende. PSV staat immers op het punt de Amsterdamse hegemonie in de Eredivisie te doorbreken. "De druk is er wel af. De laatste jaren speelden we steeds voor het kampioenschap, dat is nu niet zo. Maar we moeten de tweede plek nog veiligstellen natuurlijk."

Moisander vindt dat er weinig valt af te dingen op het aanstaande kampioenschap van PSV. "Ik denk dat PSV de terechte kampioen is. Ze hebben de beste ploeg en wij hebben zelf gewoon niet goed genoeg gevoetbald dit seizoen. Dat is duidelijk. We waren te wisselvallig."

De leegloop in de voorbije zomer is volgens Moisander de oorzaak van het tegenvallende seizoen. "We verloren met Siem de Jong, Daley Blind en Simon Poulsen drie leidende spelers. We hebben een talentvolle, jonge ploeg. Maar met die jonge jongens lukt het niet altijd natuurlijk."