Van Praag voelt angst voor Blatter: Mensen durven zich niet te uiten
"Heel veel mensen willen verandering"

Van Praag voelt angst voor Blatter: "Mensen durven zich niet te uiten"

17-04-2015 19:27

Veel landen scharen zich openlijk achter Sepp Blatter, toch heeft Michael van Praag nog altijd vertrouwen in zijn kandidaatschap voor de rol van voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. Hij keert met een goed gevoel terug van de Bahama's, waar hij aanwezig was bij het congres van de Concacaf, de overkoepelende federatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

"Ik merk dat hier, net als in Afrika, heel veel mensen verandering willen. Ik merk alleen ook dat ze daar niet openlijk voor uit durven komen", citeert NUsport Van Praag.

"Er zijn zat mensen die sympathie hebben voor de ideeën van Luis Figo, prins Ali bin Al-Hussein en mij", vervolgt Van Praag zijn verhaal. "Zij durven zich niet te uiten, maar ze zijn er wel hoor. Neem dat maar van mij aan. Dat respecteer ik, want ik heb liever dat ze daarvoor uitkomen op 29 mei in het stemhokje. Door de jaren heen heb ik wel geleerd dat je nooit precies vooraf kan inschatten hoe iemand zal stemmen. Ik ben geen profeet hè."

Van Praag gaat binnenkort nog om tafel met zijn 'tegenstanders' Figo en Al Hussein, om te bespreken hoe ze de grote baas Blatter kunnen verslaan. "We gaan op een gegeven moment bij elkaar zitten, maar verder wil ik daar niets over zeggen. Ik ben ook niet bezig met het inschatten van mijn kansen, daar heb ik niets aan."