De Jong: Het is maar goed dat alle seizoenkaarten zijn uitverkocht
Cambuur-coach heeft niet genoten van wedstrijd

De Jong: "Het is maar goed dat alle seizoenkaarten zijn uitverkocht"

17-04-2015 23:08
4

Het is maar goed dat alle seizoenskaarten verkocht zijn in Leeuwarden, anders was het stadion van SC Cambuur vrijdag leeggestroomd. Dat concludeerde trainer Henk de Jong na het moeizame gelijkspel van zijn ploeg tegen Excelsior (1-1).

"Ik vond er geen zak aan om naar te kijken'', zei de immer uitgesproken De Jong. "Het is maar goed dat alle seizoenkaarten zijn uitverkocht.'' Cambuur wil altijd vol op de aanval spelen, maar trof in Excelsior een ploeg die ver terug kroop op eigen helft en de Friezen weinig ruimte gaf om te voetballen. Het leidde tot een wedstrijd waarin De Jong weinig te genieten had.

"Het is een terechte keuze van Excelsior om zo te spelen. Ze hebben het hartstikke goed staan, er is haast niet doorheen te komen. Maar ik vind er weinig aan om naar te kijken. Eigenlijk is het een compliment voor ons dat ploegen die hierheen komen op eigen helft gaan staan. Dan hebben we het als Cambuur toch goed gedaan. Gelukkig pakten we nu nog een punt, dat was volgens mij ook volledig terecht.''