Groningen haalt weer pareltje: Hij kwam binnen en ik dacht: het zou toch niet
"Een prachtige speler, heel balvast"

Groningen haalt weer pareltje: "Hij kwam binnen en ik dacht: het zou toch niet"

19-04-2015 12:43
2

FC Groningen heeft met Simon Tibbling weer een pareltje binnengehaald. De middenvelder kwam afgelopen winter voor een bedrag van naar verluidt anderhalf miljoen euro over van Djurgardens IF en heeft zijn coach Edwin van de Looi overtuigd.

"We hebben in de winterstop een prachtige aankoop gedaan met Tibbling. Een prachtige speler, heel balvast. Zo vaardig en een goede jongen", aldus Van de Looi tegenover FOX Sports. Er zat een leuk verhaal achter. "Ik zag hem voor de eerste keer in een restaurant, daar hadden we afgesproken en zaten we te wachten op hem. Toen kwam er een jongen binnen en ik dacht: het zou toch niet. En ja, dat bleek 'm te zijn. Het was echt nog een jochie."

"Toen dacht ik wel even: zo... Want er zat natuurlijke een prijskaartje aan. Ik had wel wat beelden gezien, maar had geen idee wat ik kon verwachten. Op het moment dat hij begon te voetballen, waren de twijfels zo weg. Binnen twee trainingen, ook bij zijn medespelers", vervolgt de oefenmeester, die uit de wereld hielp dat Tibbling 'dik' is. "Dat is z'n lichaamsbouw, want hij is absoluut niet dik. Zeker niet."