Vertrokken Feyenoorder maakt indruk: Dit zorgt natuurlijk voor iets extra's
"Ik hoop dat Club nu vertrokken is"

Vertrokken Feyenoorder maakt indruk: "Dit zorgt natuurlijk voor iets extra's"

20-04-2015 09:04

Ruud Vormer is in België helemaal opgeleefd. De bij Feyenoord vertrokken middenvelder is een vaste waarde in het elftal van Club Brugge, dat dankzij een doelpunt van de Nederlander de topper tegen Anderlecht won (2-1).

Anderlecht ging tot een kwartier voor tijd aan de leiding, maar mede dankzij het winnende doelpunt van Vormer trok Club uiteindelijk aan het langste eind. "Anderlecht liet het na om het af te maken", zei Vormer na afloop. "Na de 1-1 geloofde ik er weer in. In de slotfase volgde die vrije trap. Ik besloot om daar wat alleen te gaan staan. Víctor Vázquez zag dat, hij gaf me de bal en ik trapte hem tegen de netten."

Club is daardoor nog altijd de koploper van België. De voorsprong op AA Gent bedraagt twee punten, Anderlecht volgt op vijf punten. "Het is nog niet voorbij voor Anderlecht", rekent Vormer zich nog niet rijk. "Alles ligt zo dicht opeen in deze play-offs. We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd. Maar een thuisoverwinning tegen Anderlecht zorgt natuurlijk voor iets extra. Ik hoop dat Club nu vertrokken is."

Timmy Simons beseft hoe belangrijk de zege van zondag is. "Dit was een wedstrijd op het scherpst van de snee die tot op het einde razendspannend was. Dat we uiteindelijk die 0-1 konden ombuigen in een 2-1 overwinning is natuurlijk fantastisch. Kampioenengeluk? Dat zal later moeten blijken, maar dat probeer je natuurlijk af te dwingen."

"Met deze overwinning delen we natuurlijk een serieuze mentale tik uit aan Anderlecht, maar of dat definitief is zullen we nog wel zien. Vergeet vooral AA Gent niet, want komende zondag is dat onze volgende tegenstander en iedereen weet hoe het daar de vorige keer is afgelopen. Er is zeker nog niets beslist, maar als leider hebben we momenteel alles onder controle, zoveel is zeker", aldus Simons op de clubsite.