Degradant blijft achter aanvallende tactiek staan: We zijn geen Italianen
"We hebben de kleinste begroting en konden ons niet versterken"

Degradant blijft achter aanvallende tactiek staan: "We zijn geen Italianen"

20-04-2015 21:05
3

Bij FC Dordrecht overheerst realisme nu bekend is dat ze definitief zijn gedegradeerd. Door de overwinning van Go Ahead Eagles op Feyenoord weet de formatie zeker dat het volgend seizoen in de Jupiler League speelt.

"We hebben de kleinste begroting en konden ons niet versterken. NAC kon dat bijvoorbeeld wel. Dan is het niet gek dat je een stap terug moet doen", vertelt Everse aan de NOS. Desondanks staat de trainer achter de aanvallende tactiek. "Wij kunnen de boel niet negentig minuten lang dichtgooien. We zijn geen Italianen. Er is altijd wel iemand die even staat te slapen of niet meeloopt. En dat is ook inherent aan kwaliteit. Concentratie en scherpte is ook een kwaliteit."

Aanvoerder Jeffrey Fortes is van mening dat zijn werkgever niks onderdeed van NAC. "Wij speelden vaak mooier en beter. Maar zij hebben op de juiste momenten de punten gepakt. Wij niet." Voor volgend seizoen zijn de doelstellingen al gesteld door Everse. "Meedoen in het linkerrijtje en een periode pakken. We blijven realistisch."