Blind zet kruis over Ajax-droom: Ik denk niet dat we dit ooit nog terug zien
Assistent-bondscoach doet voorspelling

Blind zet kruis over Ajax-droom: "Ik denk niet dat we dit ooit nog terug zien"

21-04-2015 14:10
22

Ajax zal nooit meer de Champions League winnen. Dat denkt Danny Blind, de laatste aanvoerder van de Amsterdammers die de grootste prijs van Europa in de lucht hield.

"Ik denk niet dat we dit ooit nog terug zien", aldus Blind volgens AT5 bij de boekpresentatie van Wenen van Geluk, over de Champions League-finale van 1995. Blind was aanvoerder van de ploeg die in het Ernst Happel Stadion met 1-0 van AC Milan won. Voor de beleefdheid voegde de huidige assistent-bondcoach van Oranje er nog wel 'zeg nooit nooit' aan toe. "Maar ik heb mijn twijfels."

Presentator Chris Zegers was er als jong mannetje bij in Wenen. "We gingen er met z'n vijven in een Fiat500 naar toe. Via via hadden we vage kaartjes geregeld. Na de finale waren bij het feest van Ajax terechtgekomen. En daar stond ik 2,5 uur na de finale met Frank Rijkaard met de Cup in handen."

Rijkaard was in de eindstrijd de aangever bij de winnende treffer van Patrick Kluivert, vijf minuten voor tijd. Het was de laatste grote, Europese prijs in de clubhistorie van Ajax.