De Tien: Nederlandse voetballers met de hoogste marktwaarde

De Tien: Nederlandse voetballers met de hoogste marktwaarde

28-04-2015 10:10
6

De zomerse transferperiode zit eraan te komen en veel internationale spelers worden in verband gebracht met de grootste clubs. Hoe zit het eigenlijk met de marktwaarde van de Nederlandse voetballers? Onderstaand de tien Nederlandse voetballers die, volgens Transfermarkt, momenteel het meeste geld opleveren.

10. Klaas-Jan Huntelaar (11 miljoen euro)
Huntelaar kent niet zijn beste seizoen in dienst van Schalke 04. De spits kwam sinds 29 november 2014 niet meer tot scoren en staat nu in totaal op zeven competitiedoelpunten. Vorig seizoen scoorde Huntelaar twaalf keer in de Bundesliga.  

 

9. Bruno Martins Indi (11,5 miljoen euro)
Martins Indi speelde sinds zijn overstap van Feyenoord naar FC Porto twintig competitiewedstrijden voor de Portugese hoofdmacht. Kwam ook uit in de Champions League, waar Bayern München in de kwartfinales te sterk bleek.

8. Georginio Wijnaldum (12 miljoen euro)
Wijnaldum was dit seizoen een van de sleutelspelers in het kampioenschap van PSV. Of Wijnaldum vertrekt is niet zeker. De middenvelder wordt in verband gebracht met Paris Saint-Germain.

7. Stefan de Vrij (12,5 miljoen euro)
De Vrij vertrok begin dit seizoen naar SS Lazio en heeft zich daar sterk ontwikkeld. De centrale verdediger speelde 27 wedstrijden in de Serie A en is basisspeler in het Nederlands elftal. 

6. Memphis Depay (15 miljoen euro)
Zeg je PSV, dan zeg je Memphis Depay. De buitenspeler heeft een grote bijdrage gehad in het kampioenschap van de Eindhovenaren en wordt steeds heviger in verband gebracht met een transfer naar het buitenland. Depay wordt gelinkt aan Paris Saint-Germain, Manchester United, Liverpool en Bayern München.

5. Daley Blind (15 miljoen euro)
Het was nog maar de vraag hoe Daley Blind zich zou ontwikkelen bij Manchester United, maar de oud-Ajacied heeft het dit seizoen uitstekend gedaan. Kampt momenteel met een enkelblessure. 

4. Wesley Sneijder (15,5 miljoen euro)
Wesley Sneijder is met Galatasaray nog altijd in de race voor het kampioenschap in Turkije. Sneijder was dit seizoen goed voor negen doelpunten en is de absolute sterspeler van de Turkse topclub.

3. Kevin Strootman (22,5 miljoen euro)
Kevin Strootman staat nog altijd aan de kant met een zware knieblessure. De international, uitkomend voor AS Roma, speelde zes competitiewedstrijden in de Serie A. Het herstel van Strootman, die al langer belangstelling geniet van Manchester United, verloopt voorspoedig.

2. Robin van Persie (25 miljoen euro)
Robin van Persie kent een belabberd seizoen bij Manchester United. Van Persie staat op tien treffers in de Premier League en maakte onlangs zijn rentree voor de beloften tegen Leicester City.

1. Arjen Robben (33 miljoen euro)
Bayern München kan de titel dit seizoen niet meer ontgaan. Voor een groot is dit succes toe te schrijven op het conto van Arjen Robben. De WK-held, herstellende van een buikwandblessure, verkeert in bloedvorm in de Bundesliga en trof al zeventien keer doel.