'Meevaller van 1,5 miljoen voor Feyenoord, wéér domper voor FC Twente'
TV-gelden worden verdeeld na dit seizoen

'Meevaller van 1,5 miljoen voor Feyenoord, wéér domper voor FC Twente'

23-04-2015 07:28
11

Een financiële meevaller voor Feyenoord. De Rotterdammers krijgen na dit seizoen meer tv-inkomsten. Het gaat om anderhalf miljoen euro. FC Twente ontvangt juist minder geld.

Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag. De clubs krijgen jaarlijks een deel uit de pot met tv-gelden. De verdeling vindt plaats op resultaten van de afgelopen tien jaar. Op die ranglijst wipt Feyenoord nu over FC Twente heen. Dat bezorgt de Rotterdamse club een meevaller van anderhalf miljoen euro.

Wedden

Meer odds

FC Twente, dat het al zo zwaar heeft, verliest juist een paar ton aan inkomsten. Feyenoord krijgt nu 7,5 miljoen euro. Alleen PSV en Ajax krijgen meer geld, respectievelijk 8,4 en 9,3 miljoen euro. Het totaalbedrag dat verdeeld mag worden is 72 miljoen euro.

Behalve Feyenoord is ook ADO Den Haag spekkoper. Het is de grootste stijger van allemaal. Op de ranglijst over tien jaar staat de club komende zomer tiende, drie plekken hoger dan afgelopen jaar. Dat levert de club 2,7 miljoen euro op, een winst van een half miljoen. Voor ADO is het echter spannend, de club kan op de tv-ranglijst nog voorbij gestreefd worden door Heracles Almelo.