'Wie is dát?!', zeiden sommige spelers na zijn eerste training met de selectie
"Ook de jongens zagen al direct dat hij iemand is met kwaliteit"

"'Wie is dát?!', zeiden sommige spelers na zijn eerste training met de selectie"

24-04-2015 13:46

Voor FC Utrecht staat er in de laatste weken van het seizoen weinig meer op het spel. De vertrekkende Robby Alflen, die sinds afgelopen week weet wie zijn opvolgers zijn, heeft desondanks zin in de komende uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.

"Wekenlang liep het bij die ploeg niet echt, maar afgelopen weekend wonnen ze in De Kuip", zegt Alflen op de clubsite over de opponent van zaterdag. "Dan krijg je als team toch een ander gevoel. En uit bij Go Ahead Eagles is het hoe dan ook altijd lastig. De ploeg zet veel druk, wil de tegenstander vastzetten en gaat de strijd graag aan. Wat dat betreft heeft het wat van ons weg. Als je daar in Deventer niet goed begint, sta je zo met je rug tegen de muur. En ze hebben goede spelers, hoor, bij de Eagles. Plet en Verhoek voorin, bijvoorbeeld."

De oefenmeester lijkt met de pas achttienjarige Bart Ramselaar over een nieuw pareltje te kunnen beschikken. Alflen genoot van de middenvelder. "Nou en of! De manier waarop hij zich op het veld voortbeweegt, hoe hij vrijloopt, hoe hij zich vrijspeelt. Dat ziet er heel eenvoudig uit, maar dat is het niet. Zelfs de manier waarop hij uitviel, met heftige kramp, had wat", vervolgt Alflen zijn lofzang. "Hij kón gewoon niet meer, had alles gegeven."

"Bart liep op het veld alsof hij al honderd Eredivisie-wedstrijden had gespeeld. Hij manifesteert zich goed, op het veld én daarbuiten. 'Wie is dát?!', zeiden sommige spelers na zijn eerste training met de selectie. Dat is zéker niet vanzelfsprekend, die reactie. Ook de jongens zagen al direct dat Bart iemand is met kwaliteit", aldus Alflen.