Heerenveen legt 'nieuwe Varane' vast: Het gaat nu wel heel erg snel
"Dat is wel een verschil"

Heerenveen legt 'nieuwe Varane' vast: "Het gaat nu wel heel erg snel"

24-04-2015 14:44

SC Heerenveen heeft vrijdag een goede slag geslagen. De Friezen verzekerden zich van een langer verblijf van Jerry st. Juste, een groot talent uit de eigen opleiding.

St. Juste tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen met een optie voor twee jaar. De pas achttienjarige verdediger maakte enkele weken geleden zijn debuut in de hoofdmacht en hem werd direct daarna al een gouden toekomst voorspeld. "Hij is de nieuwe Raphaël Varane", zei ploeggenoot Sam Larsson.

Het talent heeft inmiddels zes wedstrijden achter zijn naam staan. "Het kan me niet snel genoeg gaan, maar het gaat nu wel heel erg snel", aldus St. Juste, die tegen AZ en PSV in de basis stond. "Mooie ervaringen. AZ vanwege de winst en PSV vanwege de entourage. Of je op Skoatterwâld tegen leeftijdsgenoten speelt of tegen Luuk de Jong of Memphis Depay, dat is wel een verschil. Je kunt geen moment verslappen. Ieder slippertje wordt afgestraft."

Hans Vonk is blij met het langere verblijf van St. Juste. "Jerry heeft bewust voor een langer verblijf bij Heerenveen gekozen om zich hier verder te ontwikkelen. Dat is geen garantie dat hij drie jaar blijft. Soms is de ontwikkeling zo stormachtig dat een vertrek niet valt te keren, kijk maar naar Daley. (Sinkgraven, red)."

Zelf blijft St. Juste rustig onder alle ontwikkelingen. "Het gaat nu goed, maar dat kan over een paar maand wel anders zijn. Ik ga mijn best doen, meer kan ik niet", besluit hij op de clubsite.