Natuurlijk nooit tevreden met een punt, maar het leek erop dat ze gingen winnen
Trainer kijkt met gemengde gevoelens terug op duel met Willem II

"Natuurlijk nooit tevreden met een punt, maar het leek erop dat ze gingen winnen"

26-04-2015 12:16

SC Heerenveen kwam zaterdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. Dwight Lodeweges, trainer van de Friese formatie, vond dat zijn ploeg nog goed wegkwam met de puntendeling.

"Want we hadden deze wedstrijd ook kunnen verliezen", beschouwde de oefenmeester na voor de camera's van FOX Sports. "Gezien het wedstrijdverloop kan ik goed leven met een gelijkspel. Je bent natuurlijk nooit tevreden met een punt, maar het leek erop dat Willem II ging winnen."

De gasten uit Tilburg kregen diverse grote kansen en kwamen uiteindelijk in de 78e minuut op voorsprong via Bruno Andrade. Heerenveen, dat met name in het tweede bedrijf aanvallend onmachtig leek, tekende pal na de 0-1 via clubtopscorer Mark Uth voor de gelijkmaker. Voor Lodeweges was het geen verrassing dat de thuisploeg moeite had met Willem II. "In de eerste plaats vind ik Willem II gewoon een heel goed elftal hebben. Lastig om tegen te spelen, ze spelen verzorgd voetbal."

"En het mag nooit een excuus zijn, maar we speelden met een middenvenvelder centraal achterin, een centrale verdediger die rechtsback stond, een achttienjarige en een negentienjarige jongen in de basis. Dus we waren als een mozaïek aan het spelen."