Nieuw probleemgeval bij Ajax: Nu is het kookpunt bereikt, dit is de laatste les
"Dat mag gewoon nooit gebeuren"

Nieuw probleemgeval bij Ajax: "Nu is het kookpunt bereikt, dit is de laatste les"

28-04-2015 07:20
20

Frank de Boer heeft bij Ajax, na onder meer Mounir El Hamdaoui, een nieuw probleemgeval. Richairo Zivkovic is hard op weg om zijn toekomst in Amsterdam te verknallen. Tien maanden na zijn komst gaat het meer over zijn wangedrag en disciplinaire maatregelen dan over zijn doelpunten of acties.

Zivkovic werd afgelopen weekend opnieuw gepasseerd door De Boer. De trainer wilde rondom het duel met PEC Zwolle weinig over de situatie kwijt, maar het heeft er alle schijn van dat de spits opnieuw te laat is gekomen. "Vier, vijf keer, dat kan natuurlijk niet", treurt Sjaak Swart, werkzaam voor het bedrijf dat Zivkovic begeleidt. "Hij had zijn kans moeten pakken, want er zat geen spits voor hem die er even 25 tot 30 inlegde."

Mister Ajax begrijpt dan ook dat De Boer Zivkovic op zijn plek zet. "Eén keer te laat komen in je hele carrière is al één keer te veel. Ik was nooit te laat, niet voor een training of wedstrijd en ook niet voor het doel. Dat mag gewoon nooit gebeuren. Nu is het kookpunt bereikt, ook bij zijn familie die het er moeilijk mee heeft. Dat beseft Richairo. Dit is de laatste les."

De tussenstand na tien maanden Ajax: een rode kaart tegen FC Volendam, weggestuurd door bondscoach Aron Winter bij Oranje onder 19 en herhaaldelijk te laat bij Ajax. Het lijkt moeilijk om het tij te keren, maar Swart pleit nog niet voor een vertrek van de jongeling. "Richairo moet blijven, zich verder ontwikkelen en straks elke dag laten zien dat hij alles eruit wil halen", besluit hij in het Algemeen Dagblad.