België vreest voor leven van voetballer: Zijn toestand is zeer kritiek
"Het nieuws slaat in als een bom"

België vreest voor leven van voetballer: "Zijn toestand is zeer kritiek"

28-04-2015 09:05
2

Gregory Mertens is nog niet uit een kritieke toestand. Het perspectief van de Lokeren-verdediger, die maandag in elkaar stuikte tijdens een beloftenwedstrijd tegen Racing Genk, is uiterst zorgwekkend. 

Mertens wordt momenteel nog in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis. De 24-jarige voetballer, die al ruim honderd wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam heeft staan, vecht daar voor zijn leven. "Zijn toestand is zeer kritiek", aldus woordvoerder Herman Van de Putte tegen Sporza.

Mertens zakte maandag door een hartaanval ineen. "Gregory ligt in een kunstmatig coma, waarbij zijn hartfunctie overgenomen wordt door een machine. Zijn lot ligt in de handen van het ziekenhuis, waar we overigens veel vertrouwen in hebben. Zijn familie en mensen van Lokeren zijn bij hem, maar meer dan bang afwachten en hopen op misschien wel een mirakel kunnen we niet doen."

De hartproblemen kwamen volledig uit het niets. "Gregory is verschillende keren medisch gescreend en daarbij zijn nooit problemen aan het licht gekomen. We zijn allemaal enorm aangeslagen. Gregory is een zeer geliefde jongen. Het nieuws slaat in als een bom", aldus Van de Putte.