Feyenoord komt met statement naar buiten en houdt zich vast aan strohalm
'Lijvig document' maakt veel duidelijk

Feyenoord komt met statement naar buiten en houdt zich vast aan strohalm

28-04-2015 09:41
6

Feyenoord zit niet zo diep in de problemen als in eerste instantie werd gedacht. De opgelegde straf van de UEFA blijkt in tegenstelling tot eerdere berichten nog niet definitief.

Dat communiceert Feyenoord dinsdagochtend via de officiële kanalen. 'Nadere bestudering van het lijvige document, dat de club gistermiddag van de Europese voetbalbond kreeg toegezonden, leert dat vooralsnog slechts sprake is van een uitspraak van de speciaal aangestelde UEFA inspecteur', schrijven de Rotterdammers op hun clubsite.

Die inspecteur deed onderzoek naar de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma, in de tweede ronde van de Europa League, en kwam met twee sancties. De UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body zal binnenkort een eindoordeel vellen.

In verband met racistisch gedrag van de achterban hangt Feyenoord een Europese thuiswedstrijd zonder publiek en een geldboete van 50.000 euro boven het hoofd. Feyenoord stelt dat het niet duidelijk is wanneer de UEFA met de definitieve uitspraak naar buiten treedt. Ook is het mogelijk dat er nog meer 'tussenuitspraken' komen.

De club heeft altijd betoogd dat het incident met de banaan niet racistisch van aard was. De banaan kwam volgens Feyenoord per ongeluk op het veld terecht. Op dat moment liep daar net de donkere Ivoriaanse aanvaller Gervinho, waarna arbiter Clément Turpin besloot het duel korte tijd stil te leggen.

Voor de eerste wedstrijd tegen de Italianen maakten de fans van Feyenoord ook al geen beste indruk. Zij raakten in Rome slaags met de politie en richtten forse schade aan. Onder meer de befaamde Barcaccia-fontein aan de voet van de Spaanse Trappen raakte beschadigd.