Routine bij PEC: Met elf jonge, hongerige honden ben je niet zeker van bekerwinst
"Je moet gewoon een goede mix in je elftal hebben"

Routine bij PEC: "Met elf jonge, hongerige honden ben je niet zeker van bekerwinst"

03-05-2015 08:49
3

Joost Broerse kan zijn carrière als profvoetballer afsluiten met het winnen van de tweede bekerfinale op rij. De middenvelder stopt na dit seizoen als speler, hij gaat dan verder als commercieel directeur bij PEC Zwolle. Nu is het de vraag wat in de finale tegen FC Groningen de doorslag gaat geven, routine of honger.

"Ik ga voor honger, al hebben beiden natuurlijk wel met elkaar te maken", zegt Broerse in het Algemeen Dagblad. "Ik ben door mijn ervaring juist steeds hongeriger geworden. Nu ook weer, omdat ik weet hoe mooi het is zo'n beker te winnen én omdat dit mijn laatste kans op een prijs is."

"Routine kan ook beslissend zijn", vervolgt Broerse zijn verhaal in de ochtendkrant. "Met elf jonge, hongerige honden ben je niet zeker van bekerwinst. Je moet gewoon een goede mix in je elftal hebben. Sommigen slaan erin door. Ik moet de honger van Ryan Thomas soms indammen. Hij wil tijdens elke training alles onderscheppen en strekt zich altijd volledig. Take it easy, roep ik dan, omdat ik weet dat het niet altijd hoeft."

Het duel met FC Groningen heeft voor Broerse nog wel een speciaal tintje, hij heeft een verleden bij de Groningers. "Ik kwam op mijn achttiende, nadat ik was gescout door Martin Koeman, als een broekie binnen bij Groningen. Op mijn 23ste ging ik er als een kerel weg. Dat waren vijf fantastische jaren."