LIVE-discussie: Groningen schrijft geschiedenis tegen PEC (gesloten)
Nijland niet in de basis tegen Nijland

LIVE-discussie: Groningen schrijft geschiedenis tegen PEC (gesloten)

03-05-2015 16:54
13

FC Groningen begint zondag met Mimoun Mahi in de aanvalslinie aan de bekerfinale tegen PEC Zwolle. Trainer Erwin van de Looi geeft de vleugelspits uit Den Haag de voorkeur boven Jarchinio Antonia. Mahi vormt de Groningse voorhoede met topschutter Michael de Leeuw, die al zeven doelpunten maakte in het bekertoernooi, en Albert Rusnák.

Bij PEC Zwolle vormt Joost Broerse het centrale verdedigingsduo met Thomas Lam, die de geschorste Maikel van der Werff vervangt. Trainer Ron Jans verkiest Lam boven Trent Sainsbury. Thomas Necid begint in de punt van de aanval, met Jody Lukoki en Ryan Thomas op de flanken.

Stef Nijland moet op de bank beginnen tegen FC Groningen, de club waarvan zijn vader Hans algemeen directeur is. De bekerfinale in de uitverkochte Kuip begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.

De ploeg uit Zwolle pakte vorig jaar na twee verloren finales voor het eerst de KNVB-beker door Ajax met 5-1 te verslaan. FC Groningen hoopt zondag op een primeur. De noorderlingen stonden één keer eerder in de bekerfinale, maar waren in 1989 kansloos tegen PSV (4-1).

Opstellingen
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam, Broerse, Van Hintum; Saymak, Drost, Rienstra; Lukoki, Necid en Thomas.

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Kieftenbeld, Tibbling, Chery; Mahi, De Leeuw en Rusnak.

Welke club wint de beker? Praat mee door hieronder te reageren!