FIFA-kandidaat maakt Nederlands amateurvoetbal in één klap 4.884.352 euro rijker
"Een fantastisch bedrag"

FIFA-kandidaat maakt Nederlands amateurvoetbal in één klap 4.884.352 euro rijker

03-05-2015 18:07

Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, heeft zondag voorafgaand aan de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen in de Kuip een symbolische cheque van 4.884.352 euro in ontvangst genomen. Het bedrag, afkomstig van de Toto, is bedoeld voor het amateurvoetbal.

"Een fantastisch bedrag voor het amateurvoetbal", reageerde de preses van de nationale voetbalbond, die ook in de race is voor het voorzitterschap van de FIFA, voor aanvang van PEC Zwolle - FC Groningen. "Met dit bedrag kan de KNVB het voetbal verder ontwikkelen en spelers de kans bieden langer actief te zijn op het voetbalveld."

"Ongeveer 1,2 miljoen voetballers en voetbalsters genieten wekelijks van het amateurvoetbal, van zaal- en vrouwenvoetbal tot aan de 35+ en 45+-competities. En dan zijn er ook nog honderdduizenden scheidsrechters, vrijwilligers en supporters die ieder weekeinde het voetbal mogelijk maken. Voor hen is deze cheque bedoeld. Dit geld komt volledig ten goede aan alle initiatieven die bijdragen aan onze mooie sport en de ontwikkeling hiervan."

De Lotto, waar Toto onderdeel vanuit maakt, heeft over 2014 een bedrag van 42,7 miljoen euro afgedragen aan de sport, dat is ruim zeventig procent van haar resultaat. Hiervan is dus bijna 4,9 miljoen euro bestemd voor de KNVB.