'Prachtig gebaar Mainz: slachtoffer van horrorblessure krijgt contractverlenging'
Elkin Soto zou terugkeren naar Colombia, maar blessure gooit roet in het eten

'Prachtig gebaar Mainz: slachtoffer van horrorblessure krijgt contractverlenging'

04-05-2015 11:05

Elkin Soto heeft enkele uren na zijn horrorblessure tijdens het duel van zijn ploeg FSV Mainz 05 tegen Hamburger SV goed nieuws gekregen. De Duitse club, waar de Colombiaan al acht jaar voetbalt, heeft uit medelijden de 34-jarige routinier een contractverlenging van een jaar aangeboden.

Soto scheurde zijn voorste kruisband, zijn meniscus en zijn kniebanden en ligt er naar verwachting minimaal zes maanden uit. Hij trapte Rafael van der Vaart tussen zijn benen, maar raakte daarbij dus zelf het meest geblesseerd. Direct na het duel werd er binnen de club al nagedacht over een contractverlenging.

De middenvelder had een paar maanden geleden aangegeven graag na dit seizoen terug te keren naar Colombia, waar hij zijn carrière wilde afsluiten bij Once Caldas. Door de blessure ziet Soto zijn droom waarschijnlijk uiteenspatten. Mainz wil volgens Kicker de speler een hart onder de riem steken met een contractverlenging van een jaar, zodat hij in Duitsland kan herstellen van zijn blessure. Of hij ooit nog kan voetballen is nog maar de vraag.