Janmaat droomt van ADO of Feyenoord en schrikt: 'Wat kom ik hier eigenlijk doen?
"Ik ben nu nog erg jong"

Janmaat droomt van ADO of Feyenoord en schrikt: 'Wat kom ik hier eigenlijk doen?"

04-05-2015 18:41
4

Daryl Janmaat is bezig aan zijn debuutseizoen in de Premier League en maakt veel indruk. De 24-voudig international van Oranje voelt zich thuis bij Newcastle United.

Janmaat tekende na het WK in Brazilië een contract voor zes seizoenen aan de Engelse oostkust en is na een moeizame start uitgegroeid tot een belangrijke pion. In eerste instantie schrok hij echter van het Engelse leven. "Toen ik hier voor het eerst kwam dacht ik: 'Wat kom ik hier eigenlijk doen?' Het was allemaal zo grauw", vertelt de rechtsback aan Omroep West.

Wedden

Meer odds

Janmaat woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in een rustig gelegen buitenwijk van Newcastle. "Het is twintig minuten bij het stadion vandaan en heerlijk rustig. Ik ben er nu aan gewend en kan er zelfs van genieten."

Een terugkeer naar Nederland is nog lang niet aan de orde, maar op een dag komt het er mogelijk wel van. De 25-jarige Janmaat speelde voor zijn overstap naar Engeland voor ADO Den Haag, sc Heerenveen en Feyenoord. "Als ik er nu over nadenk, dan zou ik wel terug willen keren naar ADO of Feyenoord, als ik terugkeer in de Eredivisie. We moeten dan even zien hoe fit ik nog ben, want ik ben nu nog erg jong."