Spelersbattle Barça-Bayern: overduidelijke 8-3 voor Catalanen

Spelersbattle Barça-Bayern: overduidelijke 8-3 voor Catalanen

06-05-2015 12:45
4

OPINIE - Een kraker van jewelste staat woensdagavond op het programma in de Champions League. In Camp Nou nemen FC Barcelona en Bayern München het tegen elkaar op in de halve finale. Tijd om beide ploegen naast elkaar te leggen. Spelersbattle!

We vergelijken beide ploegen per positie. Dat doen we op basis van de verwachte opstelling. Zoals bekend ontbreekt Arjen Robben vanwege een vorige week opgelopen kuitblessure.

Ter Stegen vs. Neuer: 0-1
Marc-André ter Stegen moet zich dit seizoen tevreden stellen met wedstrijden in de Champions League en dat doet hij uitstekend. Tegen de klasse van landgenoot Manuel Neuer kan hij echter niet op.

Dani Alves vs. Rafinha: 1-1
Op papier een rechtsback, in de praktijk een rechtsbuiten. Alves wint het ruim van landgenoot Rafinha, die bij Bayern vooral in beeld komt als er, zoals dit seizoen, sprake is van blessuregevallen.

Piqué vs. Boateng: 2-1
Deze wint Gerard Piqué, al is het nipt. Een seizoen geleden was het namelijk andersom geweest. De verdediger heeft zich dit seizoen opgericht na een mindere periode. Verdedigend ontlopen ze elkaar niet veel (ter illustratie: 2,2 versus 2 intercepties per wedstrijd), waardoor het voetballende gedeelte de doorslag geeft.

Mascherano vs. Benatia: 3-1
Toen Mehdi Benaia van AS Roma overkwam, had hij waarschijnlijk verwacht vaker te spelen. Is dit seizoen regelmatig bankzitter. Javier Mascherano is het manusje van alles bij Barcelona en daar blinkt hij zo langzamerhand in uit. Is koning in het voorkomen van dreigende situaties.

Alba vs. Bernat: 4-1
Juan Bernat is de stand-in van David Alaba en we schatten de Spaanse reserve toch een stukje minder in dan zijn Oostenrijkse teamgenoot. Daardoor gaat Alba, die als de beste kan aanvallen, er met het punt vandoor.

Busquets vs. Lahm: 4-2
Sergio Busquets is al jaren de controleur op het middenveld. Philipp Lahm heeft echter laten zien ook over geweldige kwaliteiten te beschikken, óók op het middenveld. Omdat Lahm voetballend meer lijkt toe te voegen: punt voor Bayern!

Rakitic vs. Schweinsteiger: 4-3
Ivan de Verschrikkelijke heeft Xavi dit seizoen naar de bank verwezen. Met hem wil Luis Enrique een directere speelstijl hanteren. Bastian Schweinsteiger is, als hij in vorm is, echter een beest. Exact wat Bayern nodig heeft in clashes als deze.

Iniesta vs. Thiago: 5-3
Andrés Iniesta liet tegen Paris Saint-Germain weer zien hoe geweldig hij (nog steeds) kan voetballen. Thiago Alcantara, oud-speler van Barça, klopt zeer nadrukkelijk op de deur bij Bayern, maar kan nog niet tippen aan Iniesta.

Neymar vs. Götze: 6-3
De man die de WK-finale besliste tegen de man die Brazilië wereldkampioen had willen maken. Dit seizoen spreken de cijfers echter overduidelijk in het voordeel van Neymar. Hij maakte al 21 competitietreffers tegen 9 voor Götze. In de Champions League scoorde de Braziliaan ook al 6 keer, tegen 4 treffers van Götze.

Suarez vs. Lewandowski: 7-3
Beide spelers overleggen bijna identieke statistieken. Allebei zestien competitietreffers. Suarez scoorde er zes in de Champions League, Lewandowski vijf. Er is alleen één belangrijk verschil: Suarez was de eerste drie maanden van dit seizoen geschorst en heeft zijn goals dus in een veel kortere periode bij elkaar gesprokkeld. Punt voor de Uruguayaan dus!

Messi vs. Müller: 8-3
Thomas Müller is een geweldige voetballer, gaat altijd voorop in de strijd en scoort ontzettend makkelijk. Wie echter in een 1-tegen-1 gekoppeld wordt aan Lionel Messi, delft het onderspit.

Eindstand: 8-3
Waar het om twee favorieten voor de eindzege van de Champions League gaat, is het verschil in de 1-tegen-1 bij ons zeer groot. Het is voor Josep Guardiola te hopen dat zijn ploeg woensdag op het veld het tegendeel bewijst. Om 20:45 uur begint deze heerlijke clash!



Hoe zou jouw spelersbattle uitvallen? Laat jouw mening in de reacties achter!