Alle scenario's nog mogelijk voor Oranje-international: De druk neemt toe
Oranje-international kan winnaar én verliezer worden

Alle scenario's nog mogelijk voor Oranje-international: "De druk neemt toe"

05-05-2015 18:06
1

Een prestigieuze prijs als de FA Cup winnen, maar ook degraderen uit de Premier League. Het zou zomaar een scenario kunnen worden voor Ron Vlaar en Aston Villa. De Nederlander wil zich dan ook eerst veilig spelen met zijn ploeg, alvorens hij aan Wembley denkt.

Aan het einde van het seizoen neemt Aston Villa het in de eindstrijd van de FA Cup op tegen Arsenal, maar Vlaar houdt zich daar nu nog niet mee bezig. De oud-Feyenoorder staat met zijn ploeg slechts twee punten boven de degradatiestreep en moet in de resterende competitiewedstrijden dus nog alle zeilen bijzetten om handhaving te realiseren.

Wedden

Meer odds

"Nu is de beker nog niet belangrijk", meldt hij op de clubwebsite van Villa. "Pas na de laatste competitiewedstrijd tegen Burnley, op 24 mei, gaat het leven. Tot dan is de Premier League onze prioriteit. Wij geloven er in dat we niet degraderen. De druk neemt toe, maar daar moeten we mee om kunnen gaan. Als we alles winnen, zijn we veilig."

Villa is bezig aan een goede reeks en verloor in de laatste vijf wedstrijden slechts eenmaal. Volgens Vlaar is de mentaliteit van zijn ploeg veranderd. "Die is echt anders. In de halve finale van de FA Cup kwamen we 1-0 achter tegen Liverpool, maar wonnen we alsnog. We liepen achter de feiten aan tegen Queens Park Rangers (1-0 en 3-2 achter, red.), maar kwamen terug tot een gelijkspel en we wonnen bij Tottenham. Daar kunnen we op voortborduren."