Woorden schieten tekort na galashow: 'Gewoon kijken en hem bewonderen'
Barcelona-spelers geniet na van masterclass

Woorden schieten tekort na galashow: 'Gewoon kijken en hem bewonderen'

06-05-2015 23:54
1

Gerard Piqué van Barcelona kwam na de Champions League-ontmoeting tussen Barcelona en Bayern München (3-0) van woensdagavond superlatieven tekort om het duel te beschrijven. 

"Het was een uitzonderlijke wedstrijd van onze kant", beschouwde de Spaanse verdediger na. "Bayern heeft amper één keer op ons doel geschoten. Niettemin is het een sterke ploeg. We hebben goed geprofiteerd van onze counterkwaliteiten. De hele ploeg heeft prima gespeeld. Het vertrouwen was er, we bleven erin geloven. Eenmaal in balbezit, speelden we vol op de aanval."

Wedden

Meer odds

Bayern-trainer Pep Guardiola vreesde vooraf al voor de kwaliteiten van Barça-ster Lionel Messi en die angst kwam volgens Piqué uit. "Hij had gelijk, een speler met het talent van Messi is niet af te stoppen. Hij heeft twee fantastische goals gemaakt, het was ongelooflijk."

Barcelona won met ruime cijfers dankzij twee treffers van Messi in de slotfase en een doelpunt van de Braziliaan Neymar in de extra tijd. De return in de halve finales van de Champions League is volgende week dinsdag in München.

"Messi is een speler die je onmogelijk nog met woorden kunt omschrijven. Je moet gewoon naar hem kijken en hem bewonderen'", meende ploeggenoot en landgenoot Javier Mascherano.