'Extern persoon' maakt opwachting bij Feyenoord: Zijn naam is niet belangrijk
"Natuurlijk is dat best wel spannend"

'Extern persoon' maakt opwachting bij Feyenoord: "Zijn naam is niet belangrijk"

20-05-2015 14:12
1

Giovanni van Bronckhorst is deze week bij Feyenoord begonnen aan een nieuw avontuur in zijn rijke voetballeven. Dat brengt de nodige spanning met zich mee.

Van Bronckhorst leidde maandag zijn eerste training op Varkenoord, een dag na het ontslag van Fred Rutten. "Natuurlijk is dat best wel spannend", gaf de oud-international, die ook al het boetekleed aantrok, woensdag in De Kuip toe tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer.

"Dat geldt voor alles wat je voor de eerste keer doet. Ik heb maandag voor de eerste keer als verantwoordelijke coach de spelersgroep toegesproken, praat nu voor de eerste keer met de pers en donderdag zit ik tegen Heerenveen voor de eerste keer als hoofdtrainer op de bank. Het is heel kortdag allemaal."

Volgens Van Bronckhorst, die in 2011 onder Ronald Koeman begon als assistent-coach in De Kuip, hoeft zijn gebrek aan ervaring als hoofdcoach geen struikelblok te zijn. "Ik zie dat niet als een handicap, helemaal niet zelfs. Iedereen mag daarover een mening hebben, maar ik ben degene die voor de groep staat. Het belangrijkste is dat je niet aan jezelf twijfelt en dat doe ik dus niet."

Van Bronckhorst bekende dat hij bij Feyenoord al een paar jaar hulp krijgt van een 'extern persoon' die hem in zijn ontwikkeling als coach ondersteunt. "Zijn naam is niet belangrijk, hoewel hij wel heel belangrijk is voor mij en mijn staf."

De veertigjarige Van Bronckhorst stemde zondagavond als assistent-trainer snel in met het verzoek van de clubleiding om de ontslagen Rutten vervroegd op te volgen. Hij zou eigenlijk pas met ingang van het nieuwe seizoen het stokje overnemen. Feyenoord opent de play-offs om een Europees ticket donderdagavond tegen sc Heerenveen.