'Onverwachte strijd tussen Ajax en Feyenoord krijgt vervolg met bliksemactie'
Opmerkelijke transfer in de maak

'Onverwachte strijd tussen Ajax en Feyenoord krijgt vervolg met bliksemactie'

21-05-2015 07:02
26

Ajax heeft zich in een tijdsbestek van 24 uur volledig in de strijd om Mitchell Dijks gemengd. De Amsterdammers hopen met een bliksemactie Feyenoord en AZ te snel af te zijn.

Ajax maakte woensdag onverwacht haar interesse in Dijks kenbaar. De linksback speelde jarenlang voor de nummer twee van Nederland en vertrok afgelopen zomer zonder echt zijn stempel te hebben gedrukt. Bij Willem II speelde hij vervolgens een uitstekend seizoen en dat leverde belangstelling op van onder meer Celtic, Feyenoord en AZ.

De Rotterdammers leken de beste papieren te hebben, totdat Ajax zich in de strijd mengde. Marc Overmars meldde zich woensdag bij zijn collega Carlos Aalbers van Willem II en donderdag staat er al een gesprek met trainer Frank de Boer op het programma. Dat meldt De Telegraaf op de ochtend van de geplande ontmoeting tussen speler en trainer, die het eerder nog niet in Dijks zag zitten.

Voordeel voor Ajax is dat de club een doorverkooppercentage bedong van liefst vijftig procent. Daardoor kan de club Dijks voor de helft van de prijs (1,25 miljoen euro) ophalen. De 22-jarige verdediger kan in de Arena een driejarig contract tekenen.