Besluiteloze Figo krijgt sneer uit Nederland: 'Hij twijfelt en blijft spartelen'
Van Praag gaf zijn kandidaatschap op

Besluiteloze Figo krijgt sneer uit Nederland: 'Hij twijfelt en blijft spartelen'

21-05-2015 15:04
1

Michael van Praag is niet teleurgesteld over het feit dat hij zijn kandidaatschap voor de voorzittersfunctie van de FIFA stop moet zetten. De Nederlandse functionaris laat met alle liefde en plezier de strijd aan een ander. 

Van Praag zal donderdagavond in een persconferentie zijn besluit toelichten, maar Metro sprak hem donderdagmiddag al. Het is in ieder geval duidelijk dat Van Praag zich achter Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië schaart. "Alledrie vinden we onszelf de beste kandidaat", zegt Van Praag. "Het gaat echter om het doel dat iemand anders de president wordt en niet of Michael van Praag dat wordt."

De drie tegenkandidaten van Sepp Blatter (Michael van Praag, Prins Ali Bin Al-Hussein en Luis Figo) verzamelden zich vorige week maandag om te overleggen over hoe de strijd voortgezet moest worden. "Vanaf dag één hebben we met z'n drieën gezegd: 'Er moet een moment zijn waarop we bij elkaar komen om de beste strategie te bekijken'. Iedereen die ik in drie maanden gesproken heb, zegt: 'Jongens, één tegenkandidaat, anders heb je geen kans. Meerdere tegenkandidaten is te halfslachtig'."

Voorlopig heeft alleen de Portugees Luis Figo nog niet gereageerd op het voorstel om gedrieën achter één kandidaat te gaan staan. "Hij twijfelt en blijft spartelen", zegt Van Praag. De Nederlander was van plan om de FIFA van een afstandje te leiden. "Dat had gekund, maar komt nu te vervallen. Ik wilde komen tot een professionele directie die de tent runt."