Voormalig Ajax-spits glimt: 'Hoorde dat Van Gaal gecharmeerd van me was'
"Ik zal hét moment ook altijd koesteren"

Voormalig Ajax-spits glimt: 'Hoorde dat Van Gaal gecharmeerd van me was'

22-05-2015 08:57
2

Patrick Kluivert scoorde één van de belangrijkste Ajax-doelpunten ooit. In het gouden seizoen 1994/'95 mikte hij namelijk raak in de Champions League-finale. Niet veel later stond de aanvaller met de cup in zijn handen.

"Scoren in de finale geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Zeker als je een jongen van achttien bent. Het valt met niets te vergelijken. Ik ben ook nooit zo blij geweest als op het moment van het eindsignaal. Iedereen was door het dolle heen. Echt iedereen. Het gevoel dat jij het hebt bekroond, geeft me nog steeds kippenvel. Ik kijk behoorlijk vaak terug naar die tijd. Ik zal hét moment ook altijd koesteren. Als je dit mag meemaken, ben je een bevoorrecht mens. Echt", weet Kluivert, die spreekt op de clubsite van Ajax.

De aanvaller blikt terug op de gouden lichting: "Het was een lekker team. Er was een goede balans tussen ervaring en jonge, brutale talenten. De spelersgroep wist wat het wilde. En liet dat ook zien. Zo van: 'dít zijn wij, hiér staan we voor en dít is onze manier van spelen.' Alles met het juiste Ajax-gevoel en met dominant en attractief spel. Altijd gaan voor de overwinning."

En dat met een jong team, waar Kluivert dus deel van uitmaakte. Louis van Gaal was de grote man achter het succes. Hij haalde Kluivert in 1994 bij Ajax 1. "In de wandelgangen hoorde ik wel dat trainer Louis van Gaal gecharmeerd van me was. Gelukkig ging Ronaldo in 1994 naar PSV. En riep Van Gaal 'dat Ajax Kluivert had'. Fantastisch om te horen."