NAC knikkert VVV uit play-offs en is stap dichter bij handhaving
Finale wordt gespeeld tegen Roda JC

NAC knikkert VVV uit play-offs en is stap dichter bij handhaving

25-05-2015 18:35
7

NAC Breda gaat met Roda JC strijden om promotie naar de Eredivisie. De Brabanders waren vrijdagavond veel te sterk voor VVV-Venlo (3-0) en bereikten, na de eerste ontmoeting al te hebben gewonnen, zo de finale van de play-offs voor promotie/degradatie. Guyon Fernandez tekende voor twee treffers namens NAC. 

NAC had het namelijk lang moeilijk met VVV, dat eerder in Venlo zeker niet onderdeed voor de eredivisionist. De ploeg uit Breda sleepte daar met het nodige fortuin een zege weg (0-1). Ook drie dagen later in eigen stadion had NAC over geluk niet te klagen. VVV kreeg de bal vlak voor rust niet uit het eigen strafschopgebied, waarna Guyon Fernandez de bal binnen schoot. Daarmee maakte de spits zijn misser van vroeg in het duel goed, toen hij op doelman Niki Mäenpää stuitte. NAC was voor de 1-0 al enkele malen aan een Venlose treffer ontsnapt.

De hoop van VVV op een stuntje kreeg door de treffer van Fernandez een flinke deuk, want na rust was het met name NAC dat aandrong. Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens lieten na een uur twee enorme kansen op een vroegtijdige beslissing liggen, maar Divine Naah maakte in de zeventigste minuut een eind aan de spanning. De huurling van Manchester City slalomde fraai door de Venlose defensie en liet Mäenpää met een schuiver kansloos. Fernandez zorgde met een intikker ook nog eens voor 3-0.

Om in de Eredivisie te blijven moet NAC later deze week afrekenen met Roda JC, dat vorig jaar degradeerde. Het eerste duel is op donderdag in Kerkrade, waarna de beslissing zondag in Breda valt. Roda rekende moeizaam af met FC Emmen.