Derde promovendus bekend; goudvloot vaart binnen bij ploeg van Van Wolfswinkel
Eerder promoveerden Bournemouth en Watford

Derde promovendus bekend; goudvloot vaart binnen bij ploeg van Van Wolfswinkel

25-05-2015 18:43

Ook de derde en laatste ploeg die naar de Premier League promoveert, is bekend. Norwich City klopte Middlesbrough in de finale van de play-offs met met 2-0 en mag zich opmaken voor een avontuur op het hoogste niveau. 

Norwich degradeerde vorig jaar uit de Premier League en keert dus binnen één seizoen terug in de hoogste divisie. Kampioen Bournemouth en Watford verzekerden zich eerder al van promotie. Hull City, Queens Park Rangers en Burnley eindigden onder de rode streep in de Premier League en spelen komend jaar dus op het tweede niveau.

Promotie naar de Premier League is ontzettend lucratief. Britse media berekenden voor dat het succes van Norwich de club ongeveer 160 miljoen euro oplevert. Dat bedrag bestaat voornamelijk uit tv-gelden. Bij Norwich staat overigens een Nederlander onder contract: Ricky van Wolfswinkel. De voormalig spits van Vitesse en FC Utrecht wordt dit seizoen verhuurd aan Saint-Étienne, maar ligt nog altijd vast bij de kersverse promovendus. In zijn eerste seizoen bij Norwich slaagde Van Wolfswinkel er maar eenmaal in om het net te vinden. In Frankrijk was hij dit seizoen iets succesvoller: de aanvaller maakte vijf goals in de Ligue 1.