Ancelotti moet na mislukt seizoen definitief biezen pakken bij Real Madrid
Volgende week een opvolger

Ancelotti moet na mislukt seizoen definitief biezen pakken bij Real Madrid

25-05-2015 19:33
7

De verhalen speelden al dagen, nu is het officieel: Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti is door de leiding van de club op straat gezet. De Italiaanse trainer slaagde er dit seizoen niet in om een grote te prijs te winnen met de sterrenformatie. Daarom gaat Real op zoek naar een nieuwe coach. 

De Koninklijke moest dit seizoen de landstitel laten aan Barcelona en slaagde er ook niet in om de finale van de Champions League te bereiken. Juventus knikkerde Real uit het toernooi. Afgelopen seizoen won Ancelotti wél de Cup met de Grote Oren, maar blijkbaar heeft hem dat niet genoeg krediet opgeleverd in stadion Bernabeu. Ook de Spaanse beker en het WK voor clubteams won de Italiaan overigens met Real. 

Wedden

Meer odds

Het vertrek van Ancelotti, eerder succesvol bij onder meer Chelsea en AC Milan, komt niet uit de lucht vallen. De trainer gaf de afgelopen dagen al de nodige signalen en ook sterspeler Cristiano Ronaldo, bekend met de geruchten, nam het op voor zijn coach.  De Italiaan wordt in verband gebracht met een mogelijke terugkeer naar zijn oude werkgever in Milaan, maar waarschijnlijk kiest hij voor minimaal een jaar in de anonimiteit. 

De vraag is nu wie Ancelotti zal opvolgen bij de Spaanse grootmacht. Voorzitter Florentino Pérez verklaarde tijdens een persconferentie dat Real waarschijnlijk volgende week al een trainer zal benoemen. José Mourinho (Chelsea) werd eerder gepolst voor een terugkeer, maar de Portugees sloeg dit aanbod af. Nu zijn Jurgen Klöpp (clubloos na zijn vertrek bij Borussia Dortmund) en Rafael Benitez (Napoli) de voornaamste kandidaten.