Selectie Real wist niets van ontslag: 'Het besluit is namelijk pas net genomen'
Spelers Real Madrid waren nog niet op de hoogte

Selectie Real wist niets van ontslag: 'Het besluit is namelijk pas net genomen'

25-05-2015 21:05

Florentino Pérez liet maandagavond tijdens een persconferentie weten dat Carlo Ancelotti niet langer de hoofdtrainer is van Real Madrid. De club verwijt de hoofdtrainer dat er dit seizoen geen prijzen zijn gepakt.

"We danken hem voor zijn inzet van de afgelopen twee jaar, maar menen dat de club en de spelersgroep een nieuwe impuls nodig hebben. Real Madrid is een veeleisende club. Ancelotti krijgt een plek in onze geschiedenis", vertelt Perez volgens De Telegraaf tijdens de bekendmaking van het ontslag.

De spelers van Real Madrid waren van tevoren niet op de hoogte van het vertrek van Ancelotti, die onder meer bij Cristiano Ronaldo erg geliefd is. "Het besluit is namelijk pas net genomen", luidt de verklaring van de voorzitter. Ronaldo liet na afloop van de laatste competitiewedstrijd nog duidelijk weten graag door te willen met de oefenmeester.

Ancelotti vertelde onlangs zelf al dat hij het liefst wilde blijven en anders een pauze zou inlasten. Dat betekent dat AC Milan, dat Ancelotti graag vastlegt, geduld moet hebben met een eventuele terugkeer van de Italiaan.

Ancelotti is bepaald niet de eerste trainer die onder het bewind van Pérez sneuvelt. De clubpresident liet in de laatste vijftien jaar al een elftal trainers de revue passeren. Vicente del Bosque, Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano Garcia Remon, Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramon Lopez Caro, Fabio Capello, Bernd Schuster, Juande Ramos, Manuel Pellegrini en José Mourinho gingen Ancelotti voor.