Klare taal bij Real: 'Zal je nooit ontslaan, maar je moet wel ieder jaar wat winnen'
"Ik ben blij dat ik daar niet over ga"

Klare taal bij Real: 'Zal je nooit ontslaan, maar je moet wel ieder jaar wat winnen'

25-05-2015 22:54

Leo Beenhakker is niet verrast door het ontslag van Carlo Ancelotti bij Real Madrid. Beenhakker was eind jaren tachtig zelf eindverantwoordelijke bij de Madrilenen en legde driemaal beslag op het kampioenschap.

"Je weet dat je wat moet winnen bij Real Madrid. Ik kreeg één boodschap mee van de voorzitter toen ik begon: ik zal je nooit ontslaan, maar je moet wel ieder jaar wat winnen. De eerste drie jaar is me dat gelukt, het vierde jaar niet. Toen ik vervolgens op maandagochtend op kantoor kwam zei de voorzitter: 'je weet het, he? Ja, ik weet het', antwoorde ik. En ik kon mijn spullen pakken."

Wedden

Meer odds

"Er spelen ongetwijfeld meer factoren mee", vervolgt de oud-trainer van onder meer Feyenoord tegenover de NOS. "Ik heb gelezen dat hij gezondheidsproblemen heeft en een sabbatical wil houden. Misschien is het daarom in goed overleg gegaan. Maar ik sta op een te grote afstand van de club om te weten wat er precies speelt."

Ondertussen is het speculeren over de mogelijke opvolger begonnen. "Ik ben blij dat ik daar niet over ga. Ze schijnen Zinedine Zidane te zien als de trainer voor de toekomst. Maar Rafael Benitez komt er ook vandaan. Hij was onderdeel van de jeugdopleiding toen ik er trainer was. Hij is een jongen van het huis, het zou kunnen."