Oranje-international degradeert wéér: Het liefst speel ik daar natuurlijk niet
Fer is nu de enige 'buitenlandse' speler in de voorselectie

Oranje-international degradeert wéér: "Het liefst speel ik daar natuurlijk niet"

26-05-2015 16:10

Leroy Fer traint momenteel mee met een selecte groep Oranje-internationals in aanloop naar de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. De middenvelder van Queens Park Rangers degradeerde onlangs uit de Premier League en wil de stap lager liever niet aangaan.

"Het liefst speel ik natuurlijk niet in het Championship", geeft Fer aan tegen Nu.nl. "Ik wil op het hoogste niveau spelen, ook met het oog op Oranje en het EK van volgend jaar. Het contract van de voormalig Feyenoorder loopt in af. "Maar ik houd me daar op dit moment nog niet mee bezig. Ik focus me op het Nederlands elftal. Daarna heb ik vakantie en dan sluit ik in principe aan in de voorbereiding op het seizoen in het Championship. En dan zie ik wel of er iets moois komt."

Het is voor Fer nog onduidelijk wat de Londense club met hem wil. Momenteel is hij één van de veertien spelers die met bondscoach Guus Hiddink trainen. "Na de laatste speelronde van zondag ben ik meteen naar Nederland gekomen voor de trainingsstage. Ik hoop dat ik de bondscoach nu kan overtuigen. Hij zei al dat ik er fit uitzag, dus dat is een mooi begin. Het wordt denk ik ook een heel leuke wedstrijd tegen de Verenigde Staten en daarna een heel belangrijke tegen Letland."