Hiddink waarschuwt Sneijder: Alles moet wijken voor Letland-Nederland
Hiddink reageert op recordjacht

Hiddink waarschuwt Sneijder: "Alles moet wijken voor Letland-Nederland"

27-05-2015 13:59
1

Wesley Sneijder wil dolgraag recordinternational worden. Hij doet er alles aan om twee dagen na de bekerfinale van zijn club Galatasaray in actie te kunnen komen voor Oranje tegen de Verenigde Staten. Bondscoach Guus Hiddink waarschuwt Sneijder.

Hiddink waardeert de gedrevenheid van de middenvelder, maar waakt voor overbelasting. "Bij Oranje staat de komende tweeënhalve week alles in het teken van Letland. Dat geldt ook voor Wesley Sneijder", zegt Hiddink in De Telegraaf. "Alles moet wijken voor Letland-Nederland."

Sneijder heeft inmiddels 113 interlands op zijn naam staan en heeft de huidige recordinternational Edwin van der Sar in beeld. De voormalig doelman van Oranje heeft 130 keer voor het Nederlands elftal gespeeld. Sneijder moet en zal dat record in handen krijgen. "Ik wil spelen, want ik wil dat record", zegt hij. Hij neemt eventueel genoegen met een invalbeurt.

Assistent-trainer Danny Blind heeft volgens het dagblad aangegeven dat Sneijder mogelijk wel enkele minuten kan spelen, maar Hiddink waarschuwt: "Laten we eerst eens afwachten hoe hij uit die bekerfinale rolt."

Op 3 juni speelt Sneijder met Galatasaray de bekerfinale tegen Bursaspor. Twee dagen later is de oefeninterland tegen de Verenigde Staten en op 12 juni wacht Letland-uit.