Wij verslaan ook Feyenoord, we hoeven voor niemand bang te zijn
"Ze hebben er vertrouwen in"

"Wij verslaan ook Feyenoord, we hoeven voor niemand bang te zijn"

27-05-2015 14:45
3

SC Heerenveen en Vitesse strijden donderdag en zondag om het laatste ticket voor de Europa League. In Friesland is men na de zege op Feyenoord optimistisch over een goede afloop van de play-offs.

Vitesse maakte in de tweede seizoenshelft veel indruk op Dwight Lodeweges, die desondanks niet bang is voor de Arnhemmers. "Voorin en op het middenveld lopen allemaal goede voetballers", zegt hij op de clubsite. "Vitesse is echter ook, net zoals wij dat zijn, kwetsbaar, daar moeten we gebruik van zien te maken. Wij zijn misschien de underdog, maar maken absoluut een kans."

Lodeweges hoopt dat zijn ploeg voortbouwt op de stunt tegen Feyenoord. "We stapten in alle opzichten als winnaar van het veld. Zo'n resultaat doet wonderen en zorgt voor power. De jongens kijken uit naar Vitesse, hebben er vertrouwen in." Dat is volgens de oefenmeester niet onterecht. "We verslaan ook Feyenoord. Tegen Barcelona weet je dat het verschil te groot is, maar in Nederland hoeven we voor niemand bang te zijn."

De 120 minuten voetbal in De Kuip hebben er wel ingehakt. Sam Larsson is ondanks enkelklachten in staat om te spelen, Joost van Aken en Simon Thern moeten nog even afwachten hoe zij zich donderdag voelen.