'PSV kijkt extern en polst oud-internationals voor vacante trainersfunctie'
Problemen bij de jeugd van PSV

'PSV kijkt extern en polst oud-internationals voor vacante trainersfunctie'

28-05-2015 09:34

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe trainer voor de A1 uitgekomen bij Boudewijn Zenden en Bert Konterman. Volgens het Eindhovens Dagblad wilde Art Langeler, hoofd jeugdopleidingen bij de Eindhovenaren, de oud-internationals graag binnenhalen. 

"We hebben nog een aantal interne mogelijkheden voor die functie, maar kijken ook extern", zegt Langeler in gesprek met het ED. "De A1 voor komend seizoen is grotendeels de groep die dit jaar al speelde. Daar verwachten we dus veel van."

De voormalig trainer van PEC Zwolle ziet bij de beloften ook Darije Kalezic vertrekken en is over hem zeer te spreken. "Ik vind dat Kalezic het goed heeft ingevuld in de afgelopen jaren en inderdaad een prima klimaat heeft neergezet. Daar kunnen we verder mee."

Langeler is duidelijk over de ambitie die de Eindhovense club heeft met Jong PSV. "Natuurlijk mogen ze geen twintigste worden in de eerste divisie, maar het maakt me niet uit of ze uiteindelijk achtste of veertiende worden. Ook van een 5-0 nederlaag kunnen de spelers leren en dat is dit seizoen gebeurd."