De steunbetuiging van Fer aan de familie Ferdinand in beeld

'Transfer naar oude bekende in de maak voor Fer': Mijn situatie is helder
"En daarna zien we wel waar mijn toekomst ligt"

'Transfer naar oude bekende in de maak voor Fer': "Mijn situatie is helder"

28-05-2015 09:57
3

Leroy Fer degradeerde voor het tweede jaar op rij uit de Premier League. Vorig seizoen was hij de klos met Norwich City, dit jaar met Queens Park Rangers. Southampton, de club van manager Ronald Koeman, zou hem graag willen kopen. Is daar ook maar iets van waar? En waar ligt zijn toekomst anders?

"Ik weet er echt niets van", zegt Fer in het Algemeen Dagblad over de vermeende interesse van Southampton. "Blijkbaar weet je nu meer dan ik. Mijn situatie is helder: het is duidelijk dat ik liever in de Premier League speel dan in de Championship. Queens Park Rangers zal ongetwijfeld spelers moeten laten vertrekken, want degraderen uit de Premier League betekent ook dat er financieel een forse stap teruggezet moet worden. Maar op dit moment is het echt nog rustig." Voor Fer is dat prima, hij wil vlammen met Oranje tegen de Verenigde Staten en Letland (EK-kwalificatieduel).

"We moeten van Letland winnen, dat duel is wederom cruciaal. En daarna zien we wel waar mijn toekomst ligt", aldus de speler. Opvallend genoeg creëerde Fer na Arjen Robben als Nederlandse speler in de grootste buitenlandse competities de meeste kansen (48 om 50). "En dan ben ik nog lang geblesseerd geweest", glimlacht Fer, die in het nieuws kwam na de dood van de vrouw van Rio Ferdinand. "Mijn treffer tegen Liverpool heb ik aan de familie opgedragen. Rio Ferdinand was afgelopen zomer in Rio de Janeiro en mede door een gesprek met hem verkaste ik naar Queens Park Rangers. Plotseling staat hij er met drie kleine kinderen alleen voor, het is diep treurig. Ik heb er nog steeds geen woorden voor."