Positief geluid voor Hoedt vanuit Amsterdam: Dan dwing je ook meer respect af
"Ik heb wel contact met mensen bij de club"

Positief geluid voor Hoedt vanuit Amsterdam: "Dan dwing je ook meer respect af"

28-05-2015 16:07
3

Jaap Stam is verrast dat zijn oude club SS Lazio de laatste jaren op de Nederlandse toer is gegaan. Na Edson Braafheid en Stefan de Vrij wordt ook Wesley Hoedt een Romein.

"Het verbaast mij wel enigszins dat Lazio komend seizoen drie Nederlandse verdedigers heeft. Aan de andere kant zijn spelers uit Nederland voor Lazio gewoon goedkoper dan spelers uit de Premier League of de Primera Division", zegt Stam in ELF Voetbal Magazine.

"Bovendien weten de Italianen dat Nederlandse verdedigers technisch en tactisch goed onderlegd zijn. Ze hebben mij niet om advies gevraagd. Ik heb wel contact met mensen bij de club. Maar ze hebben genoeg scouts die in Nederland rond kijken."

De assistent-trainer van Jong Ajax hoopt dat Hoedt zich staande houdt in de Serie A, nu hij pas 26 competitieduels bij AZ achter zijn naam heeft staan. "De spitsen in de Serie A kunnen theater maken: snel liggen en reacties uitlokken. Ze zijn slim genoeg om vrije trappen of penalty's te versieren."

"Het is lastig om nu aan te geven of Hoedt klaar is voor Italië na dertig wedstrijden in de Eredivisie. Dat moet blijken. Het moet ook een beetje mee zitten. Het is goed dat hij Italiaanse les volgt. Als je Italiaans spreekt kom je beter binnen in de groep en dwing je ook meer respect af. Je kunt je daarmee ook buiten het veld redden."