Ambitieus FC Utrecht staat voor drukke zomer: 'Willen veel, maar kunnen niets'
Veel obstakels bij grootse plannen

Ambitieus FC Utrecht staat voor drukke zomer: 'Willen veel, maar kunnen niets'

28-05-2015 21:27

FC Utrecht heeft een matig seizoen achter de rug en is al volop bezig met de toekomst. Niet alleen hopen de Domstedelingen de selectie te versterken, ook hebben eigenaar Frans van Seumeren en directeur Wilco van Schaik grootse plannen met het stadion en het trainingscomplex van de club.

Zowel Stadion Galgenwaard als trainingscomplex Zoudenbalch is toe aan een behoorlijke renovatie, zo schrijft Voetbal International. FC Utrecht wil graag investeren om zo de faciliteiten te verbeteren en van daaruit ook meer sfeer en comfort te creëeren. De club loopt echter tegen een groot obstakel aan: er spelen ingewikkelde eigendomsconstructies mee, na het faillissement van projectontwikkelaar Memid.

Wedden

Meer odds

"We zitten nog steeds aan tafel met de curator", verklaart Van Schaik. "Zolang het stadion nog in surseance zit, kunnen we nergens definitief over nadenken. We willen veel, maar we kunnen niets."

Utrecht gaat sowieso een drukke zomer tegemoet. Hoofdtrainer Robby Alflen vertrekt, evenals assistent Harry van der Ham en technisch adviseur Co Adriaanse. Erik ten Hag en clubicoon Jean-Paul de Jong zullen vanaf komend seizoen aan de leiding staan bij de FC. Ook houdt Utrecht rekening met een vertrek van dragende krachten als Yassin Ayoub en Robbin Ruiter.