Hiddink adviseert gewilde Clasie: Dieper dan nu het geval is, dat zou goed zijn
"Er moet bij hem een duidelijk plan zijn"

Hiddink adviseert gewilde Clasie: "Dieper dan nu het geval is, dat zou goed zijn"

29-05-2015 09:09

Jordy Clasie hoopt zich de komende twee weken bij Oranje in de kijker te kunnen spelen van clubs uit het buitenland. De middenvelder doet er wellicht goed aan om ook even aan te kloppen bij Guus Hiddink, die denkt te weten wat zijn pupil nodig heeft.

"Laat ik voorop stellen dat ik nooit degene kan zijn die zegt dat een speler moet verkassen, ik weet natuurlijk ook niet wat Feyenoord wil", begint Hiddink, die wel voorstander is van een vertrek van Clasie. "In 1995 merkte ik wel dat de spelers die toen de Eredivisie verlieten in het buitenland echt versneld in 'het proces volwassen worden' waren gekomen. Ze gingen veel meer naar het mannenvoetbal toe."

"Bij Clasie zou het goed zijn als hij dieper zou gaan spelen dan nu het geval is", stelt de bondscoach in het Algemeen Dagblad. "Bij Feyenoord verzorgt hij de opbouw in de eerste fase, naast of tussen de centrale verdedigers. Maar ik denk dat hij ook de gave heeft om in de tweede opbouw de spitsen vrij te spelen." Hiddink wacht af of Clasie advies bij hem inwint.

"Als hij daar behoefte aan heeft, zal ik hem dat zeker geven. Wat ik dan zeg? Als je als club Clasie aantrekt, moet je ook een manier van spelen hanteren waar hij in past. Er moet bij hem een duidelijk plan zijn", aldus de oefenmeester. De door AS Roma en Southampton begeerde Clasie staat zelf open voor 'iets moois'. Ook sprak hij al over zijn vermeende prijskaartje van achttien miljoen euro