Feyenoord komt met razendsnel antwoord op fikse straffen van UEFA
Club tekent mogelijk beroep aan

Feyenoord komt met razendsnel antwoord op fikse straffen van UEFA

29-05-2015 20:54
6

Feyenoord is naar aanleiding van de voorvallen rond de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma bestraft door de UEFA. Spoedig na de uitspraak van de 'UEFA Control, Ethics and Disciplinary body' reageerde Feyenoord op de clubsite.

De UEFA oordeelde dat er sprake was van racistisch gedrag van de Feyenoord-fans, waarvoor de club een boete van 50.000 euro krijgt en de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd zonder publiek moet spelen. Ook is Feyenoord bestraft voor het gooien van voorwerpen, het afsteken en gooien van vuurwerk en het blokkeren van de trappen in sommige delen van het stadion. Zodoende komt er 50.000 euro bovenop de eerdere straf plus een voorwaardelijke Europese wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

Feyenoord legt zich hier niet zomaar bij neer en gaat de strijd aan. De Rotterdammers verzoeken de UEFA om een motivering van het vonnis. 'De club zal deze motivering van het vonnis na ontvangst nader bestuderen en zich op basis hiervan beraden of het tegen de straf in beroep gaat. Feyenoord kan nog in beroep bij de 'UEFA Appeals Body' en daarna eventueel nog bij het 'Court of Arbitration for Sport'', luidt een verklaring van de club.